Nieuws/activiteiten per 24 juni

Geschiedenis

Het verleden: Het Budocentrum Julianadorp is opgericht op 04 februari 1975 door twee enthousiaste ondernemers uit Julianadorp.

De enige sport die bedreven werd was judo, zowel voor senioren als voor junioren en pupillen. Na ongeveer 17 jaar rondgezworven te hebben in de zaal van Drooghe Bol, het Trefpunt, de Margrietschool en de gymzaal van basisschool de Strandjutter, kreeg het Budocentrum een eigen ruimte (voormalige brandweerkazerne) aan de Lange Vliet, in juni 1991. De vereniging bestond toen uit 76 leden.

Al snel groeide de vereniging uit tot een ledenbestand van over de 250 leden, dit was mede te danken aan de uitbreiding van de sporten zoals jiu-jitsu, karate en Steps-aerobics en het feit dat we eindelijk onze eigen dojo hadden! Helaas was deze ruimte geen eigendom van BCJ!

De vereniging groeide op een gegeven moment uit zijn jasje! Het bestuur ging vanaf juni 1996 naarstig op zoek naar een andere (grotere!) locatie in Julianadorp. Er was echter geen geschikte (bestaande) locatie voor onze vereniging voorhanden. In juni 1999 kon Budocentrum Julianadorp een koopoptie krijgen op een stuk grond ten noorden van de Van Foreestweg, tegenover winkelcentrum de Riepel. Deze optie werd aangevraagd en verkregen!

Toen begon de lange weg naar een nieuwe dojo die ook ons eigendom zou zijn! Na vele obstakels te hebben overwonnen, lukte het uiteindelijk om een eigen gebouw te realiseren. Dit is in december 2003 in gebruik genomen.

Het adres is:
Meester Daarnhouwerstraat 8 Julianadorp. De dojo is te vinden naast Classic Gym.